Караянчева се срещна с президента на Черна гора

  • 15 януари 2018 17:03

  • 1276
  • 2
Караянчева се срещна с президента на Черна гора
© Народно събрание

Българското председателство на Съвета на ЕС през тази година е от особено значение за Западните Балкани, е заявил президентът на Черна гора Филип Вуянович на срещата си с председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Това съобщиха от пресцентъра на парламента. Основна тема на разговора са били двустранните отношения между България и Черна гора и европейската перспектива на Западните Балкани в контекста на започналото преди дни българско председателство.
Председателят на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на е изразила задоволство от динамиката в отношенията между двете страни и е подчертала значението на междупарламентарното сътрудничество. Тя е оценила високо проведената само преди месец визита на председателя на Скупщината на Република Черна гора Иван Брайович.

Председателят на Народното събрание е отбелязала, че срещата на високо равнище между ЕС и Западните Балкани през май в София ще е поредната стъпка в правилна посока към европейското развитие на Черна гора и Западните Балкани. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на е подчертала, че всяка държава трябва да се оценява по индивидуалните й постижения при изпълнението на установените критерии.

Президентът на Черна гора Филип Вуянович е заявила, че Черна гора е заинтересована от всички форми на сътрудничество с българския парламент, особено по отношение на европейската интеграция. Той е подчертал, че парламентът на Черна гора работи активно и огромен брой закони от европейския пакет вече е приет. Според него особено ценен е българският опит, свързан с приемането на европейското законодателство. Гостът е отбелязал и значението на контактите между групите за приятелство в двата парламента. Президентът Вуянович е припомнил, че председател на българския парламент е бил черногорецът д-р Петър Ораховац.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1276 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.16 | 00:31

2
Като знаем колко е зле горката --какво ли са си говорили ???
................................................

2018.01.15 | 18:53

1
АМАН ОТ ГРОЗОТИИ В ТОЯ ГРОБ/

Добави коментар

Водещи новини