Палестинец, завършил Русенския университет преди 32 години, посети отново висшето училище

  • 15 януари 2018 16:26

  • 1456
  • 1
Палестинец, завършил Русенския университет преди 32 години, посети отново висшето училище
© Wikipedia

Палестинец, завършил преди 32 години Русенския университет, посети отново висшето училище и се срещна с академичното ръководство. Това съобщиха от учебното заведение.

Нидал Салех Хамда е първият палестинец, завършил висшето си образование в Русенския университет. Той се е дипломира през 1986 г. като инженер в специалността "Автомобили, трактори и кари". На среща с ректора проф. Велизара Пенчева и с председателя на Общото събрание на университета - чл.-кор. проф. Христо Белоев, той е споделил моменти от професионалния си път, развиван успешно, благодарение на знанията, придобити в университета.

"През 80-те години, когато учех тук, на подготвителен езиков курс бяха общо 27 палестински студенти, с които и днес поддържаме връзка", разказал Хамда.

Първото му работно място е в голяма строителна фирма, а първият обект, в чието изграждане участва, е университет в Йордания.

"Нямах притеснение, че нещо не знам, защото подготовката, която имах от университета, ми даваше не само теоретични знания, но и самочувствие, че ще се справя", споделя мъжът.

Хамда е бил и 10 години ръководител на транспортния департамент на Министерството на здравеопазването в Йордания и като инженер отговаря за над 800 превозни средства, включително и за специализираните линейки. Професионалният му път продължава в Канада, а днес отново е в Йордания, където развива собствен бизнес.

При разговора си с ръководството Нидал Хамда заявил, че би съдействал за осъществяване на контакт между Русенския университет и висши училища в Йордания за развитие на общи научни проекти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1456 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
от боко ви тиквата банкянски

2018.01.16 | 10:20

1
четете соросоиди тъпи, четете и се учете че в социалистическа България цял свят ни уважаваше, държава с образование на световно ниво, промишленост, селско стопанство и атомна енергетика, а сега яжте европедалски асвфалт

Добави коментар

Водещи новини