БСП: Подкрепяме протестите на общинските болници

  • 15 януари 2018 14:41

  • 1310
  • 5
БСП: Подкрепяме протестите на общинските болници
©

Темата на днешната пресконференция е протестите на общинските болници. Ние подкрепяме тези протести. Те можеше да бъдат избегнат, ако бяха приети нашите предложения по време на дебатите за бюджета.

Това каза на извънредна пресконференция депутатът от БСП Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. "Тази наглост не може да продължава. Държавата не осигурява здравеопазване. Трябва да кажем "стоп". Имаме спешна нужда от реформа в здравеопазването. В четвъртък ще проведем дебат в Народното събрание с правителствени и неправителствени организации. Там ще дадем нашите предложения и ще чуем всяко едно мнение. Надявам се в четвъртък да имаме една качествена първа среща", разкри Стойнев.

"Нашите предложения в сферата на здравеопазването трябваше да бъдат приети при дебатите по бюджета. В много райони има опасност да се закрият общински болници. Това ще е катастрофа и ще доведе до обезлюдяването на тези райони", допълни депутатът проф. Георги Михайлов.

"Вече сме изпратили писмо до Цвета Караянчева, в което настояваме да се проведе дебат по темата здравеопазване. Искаме да попитаме защо 31 общински болници са пред фалит? Защо общинското здравеопазване е докарано до това състояние? Призоваваме министър Кирил Ананиев да отговори на всички въпроси за общинските болници, включително и по финансовите въпроси. Състоянието е критично. Ако г-жа Караянчева откаже да организира този дебат, БСП ще покани самостоятелно всички организации на една широка дискусия", закани се Валери Жаблянов.

"За това състояние са виновни ГЕРБ. Те управляват 10 години държавата. Когато попитаме д-р Даниела Дариткова какво се случва, тя винаги отговаря - правим анализ на ситуацията. И така вече 10 години се правят само анализи. Виждате, че при ГЕРБ най-често сменяните министри са тези на здравеопазването", каза още Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1310 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Боби

2018.01.17 | 15:56

5
Е как няма да подкрепяте и тези протести,Вие друго не можете,да манипулирате и льжете сте богове.
Червенфен

2018.01.17 | 15:56

4
Еми БСП трябваше все пак да се отчете в днешните новини, че Корнелия липсва...необяснимо.
морския

2018.01.17 | 15:56

3
Мръсни червени гадове!Благодарение на вас сме на това дередже,червени милионери-наследници на терористи и крадци.
немощна болшевишка мърша

2018.01.17 | 15:56

2
Готови сме и свирки да въртим на всеки , който протестира срещу правителството на Бойко Борисов !
а краденето подкрепяте ли

2018.01.16 | 18:48

1
Затова няма да печелите избори, щото подкрепяте обслужването на неосигурените цигански гета , краденето на "бялата" мафия, фалшивите "инвалидни " пенсии пак на циганските гета..... и все от нашия джоб! Що не протестирате срещу факта, че всички осигурени доплащат и плащат бас

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини