Тирана: Ние имаме най-голям принос за признаването на албанския език в Македония

  • 15 януари 2018 14:30

  • 1391
  • 1
Тирана: Ние имаме най-голям принос за признаването на албанския език в Македония
© gettyimages (архив)

Ние имаме най-голям принос за признаването на родния ни език за официален в Македония, каза албанският премиер Еди Рама, предаде сръбското радио Б92.

Министър-председателят в Тирана, който е и лидер на местната социалистическа партия, се срещна с представители на младежката организация на водената от него политическа формация вчера. "Нашата партия не променя своята позиция, когато става дума за националните ни интереси. Ние не сме отстъпвали, не отстъпваме и няма да отстъпим от защитата на нашите сънародници по света. Ние водихме преговори и благодарение на усилията ни парламентът в Скопие прие акта, с който нашият роден език бе признат за равноправен с македонския", категоричен бе Рама.

69 от 120 законодатели в балканката държава преди дни изравниха правата на македонския и албанския езици. Албанците са около 20% от гражданите на югозападната ни съдедка. Приемането на Закона е част от споразумението между Социалдемократическия съюз на Македония на премиера Зоран Заев и подкрепящите го албански партии.


 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1391 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
а

2018.01.17 | 05:13

1
ужас

Добави коментар

Водещи новини