КНСБ подкрепя протеста на членовете на Сдружението на общинските болници

  • 15 януари 2018 12:21

  • 1299
  • 1
КНСБ подкрепя протеста на членовете на Сдружението на общинските болници
© Булфото (архив)

КНСБ подкрепя протеста на членовете на Сдружението на общинските болници в България под мотото "Спрете унищожаването на общинското здравеопазване!", съобщиха от синдиката.

В обща декларация на национално представените работодателски и синдикални организации, ръководствата на КНСБ, КТ "Подкрепа", АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, предлагат организирането на незабавна среща с ръководствата на Министерството на здравеопазването, Министерството на финансите и на Парламентарната комисия по здравеопазването във връзка с финансирането на местните болници.

Национално представителните синдикални и работодателски организации настояват за спешно обсъждане на ефективни мерки за предотвратяване на ликвидацията на общинските болници в тежко финансово състояние и на приближаващия се крах в общинското здравеопазване, иницииране на промени в законодателството, предвиждане на целево финансиране за защитени лечебни заведения извън областните градове и спешни промени в цените на т. нар. недофинансирани клинични пътеки, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1299 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.16 | 09:16

1
КНСБ да настоява пред правителството милиционерите и държавните мързелизци да си плащат осигуровките върху реалните си доходи! Те са с най големите пенсии и се лекуват навсякъде с предимство без да са платили и един лев осигуровки!!!

Добави коментар

Водещи новини