16 месеца затвор за мъж, откраднал близо 4500 лева от бус

  • 15 януари 2018 12:07

  • 730
  • 0
16 месеца затвор за мъж, откраднал близо 4500 лева от бус
©

54-годишен мъж, извършил кражба на пари от бус във Велико Търново, е осъден на една година и четири месеца лишаване от свобода при строг режим. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Велико Търново.

Иван И. е признат за виновен за това, че на 4 април 2016 г. в град Велико Търново, на ул. „Магистрална”, от товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“, собственост на дружество от гр. Свиленград, в съучастие като извършител с неустановено по делото лице - помагач, и чрез използване на техническо средство за отключване на ключалки на автомобили, отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 4 452,97 лева, собственост на „Тотим“ ООД - Свиленград, и мъжка чанта с 200 лева и вещи на обща стойност 422,40 лева, собственост на шофьора на буса, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена повторно и случаят е немаловажен. Всички откраднати вещи са на обща стойност 4 875,37 лева.

Иван И. е осъждан многократно за престъпления от общ характер, част е от активния криминален контингент, известен по линия кражби на вещи от МПС.

Обвиняемият дошъл във Велико Търново с автомобил заедно с негов познат, като проследили товарният автомобил „Мерцедес спринтер“ собственост на търговско дружество, за който имал информация за маршрута по който се движел. Знаел, че пари от заплатените доставки/стоки/ се оставят в буса и че той няма алармена система. Когато товарният автомобил спрял пред склад в града, обвиняемият и съучастникът му също паркирали в близост. Иван И. излязъл от автомобила, а съучастникът наблюдавал, като двамата поддържали постоянна връзка помежду си чрез мобилен телефон. Издебнали удобен момент, докато шофьорът бил до задната част на буса за товарене на стоката и разговарял с работниците от склада. След като съучастникът му дал сигнал, обвиняемият се приближил до шофьорската. Ловко, с техническо средство отворил вратата и взел чантата с парите, след което бързо се оттеглил в междублоковото пространство, където помагачът му го чакал с колата.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд –Велико Търново.

Последвайте канала на

Десислава Станева
730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини