Румен Радев: България е готова да помага на Черна гора в сферата на сигурността (видео)

  • 15 януари 2018 11:59

  • 1085
  • 2
Румен Радев: България е готова да помага на Черна гора в сферата на сигурността (видео)
©

Държавният глава на Черна гора Филип Вуянович е на еднодневно официално посещение в България по покана на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. След срещата президентът Радев заяви, че просперитет може да има само, когато имаме сигурност и стабилност в региона. "Тези отношения на високо политическо ниво са предпоставка за задълбочаване на нашето двустранно сътрудничество във всички области от взаимен интерес. Показваме с вашата визита и много важна особеност на цялата организация на нашето председателство на Съвета на ЕС и приоритетната тема за Западните Балкани".

На срещата е било обсъждано присъединяването на държавите от Западните Балкани в ЕС. За това как една държава може да постигне по-добро бъдеще за своите граждани в ЕС. "Важно е да имаме активен диалог. Тези отношения на високо ниво са предпоставка за задълбочаване на сътрудничеството ни във всички области от взаимен интерес. Много важна е комуникацията, която върви между България и Черна гора“, подчерта Радев.

Президентът на България отбеляза, че отношенията ни може да са по-добри. „Не сме доволни от нивото на стокообмена и туристическия обмен. Затова ще работим за по-добрата свързаност на региона - транспортна и дигитална. Важно е да имаме свързаност и по отношение на наука и образование. България и Черна гора работят интензивно за проекта за Международен институт за устойчиви технологии с научен център. Важно е също развитието на отбранителните способности на страните ни. България е готова да работи съвместно с Черна гора и да помага в сферата на сигурността. България има натрупан сериозен опит в стандартите на НАТО, тя е готова и може да помага“, подчерта държавният ни глава.

Радев пожела успех в интеграцията на страната в ЕС. „С общи усилия нашият път е по-сигурен и успешен“.

В рамките на посещението си държавният глава Филип Вуянович ще проведе срещи и с министър-председателя на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и с председателя на Народното събрания Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1085 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
някой си

2018.01.15 | 17:47

2
Румче не говори моля те ! Само стой и гледай умно както ти си знаеш все едно че имаш запек .

2018.01.15 | 17:47

1
Смешник , кой ли ти обръща внимание .

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини