Димо Гяуров: Никой не вярва в способностите на МВР

  • 15 януари 2018 07:55

  • 3876
  • 2
Димо Гяуров: Никой не вярва в способностите на МВР
©

Имаше много неясноти около случая с Росен Ангелов. Те произтичат от това, че не докрай бяха изчистени неяснотите. Останаха много съмнения около извършването на престъплението с малокалибрен пистолет. Това каза бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров в ефира на БТВ.

„Такъв тип оръжие се ползва често, защото лесно се заглушава. То е самоделка“, допълни експертът.

„Като няма живи свидетели как има ясен мотив за престъплението?“, попита той.

„Нека разследващите да не се сърдят, че обществото коментира, а да променят начина на работата си. Няма доверие в институциите. Най-вероятно убиецът е Росен Ангелов, но фактическата обстановка не беше изяснена. Много вероятно е да е имало и съучастник, но случаят вече е затворен“, отбеляза Гяуров.

„Повече от срамно е въпросното лице да бъде намерено лицето в дома, в който преди 9 години е извършил блудство. Едно лице, над което тегне опасността да бъде заловено, е способно на всичко. Той е склонен да извърши друго престъпление и е опасен за обществото“, обясни Димо Гяуров.

Относно последните случаи със застреляния данъчен и убийството на Петър Христов, Гяуров каза: „Най-вероятно става въпрос за сблъсък на интереси. Не вярвам, че тези убийства ще бъдат разкрити“.

„Никой не вярва не само в способносттите на МВР, а и в амбициите на служителите да си свършат работата. Няма мотивация за работа. Симулира се вършене на дейност, но няма никакъв ефект“, отбеляза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3876 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.17 | 17:56

2
А в твоите способности някой вярва ли?
дуци

2018.01.17 | 17:56

1
отдавна професионалистите в полицията се пенсионираха или напуснаха , но това беше целта свише , сега има хора които разхождат полицейски униформи из улиците

Добави коментар

Водещи новини