Цветлин Йовчев: Руската заплаха за България е реалност, тя е факт

  • 13 януари 2018 20:48

  • 13656
  • 50
Цветлин Йовчев: Руската заплаха за България е реалност, тя е факт
© Канал 3

България да следи внимателно процесите в Турция и Близкия изток, но и да не забравя, че има руска заплаха за страната ни. Това предупреждение отправи бившият шеф на ДАНС и бивш вътрешен министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола в "Офанзива с Любо Огнянов".

"Рисковете от Западните Балкани сякаш изглеждат по-малко, трябва да се концентрираме към случващото се в Турция и Близкия изток", посочи той, след което поясни къде вижда евентуални заплахи за сигурността ни.

"Рисковете от Турция: агресивна, хазартна, непоследователна политика на Ердоган, който оформя едно авторитарно управление в Турция. И се забелязва склонност вътрешните проблеми да се решават чрез външно-политически ходове. А това вече крие опасности", посочи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Правилна е политиката на българското правителство - да израждаме добри отношения. Но това не значи, че не трябва да следим какво става в Турция. Там вече се отвори пропаст между управляващи и опозиция, а при толкова репресирани единственият начин на правителството да се закрепи е да засили репресиите", подчерта Йовчев.

"Хазартна, непостоянна политика, като Ердоган е склонен да притиска до лимита противника си, както беше с Русия - бяха на крачка от война", припомни бившият вътрешен министър.

В тази сложна обстановка България не може да играе сама на световната сцена, но за жалост партньорът й - ЕС, няма достатъчно външно-политическа тежест, каза Йовчев.

"ЕС продължава да е политическо джудже, няма приоритети във външно-политически аспект", категоричен е той.

За ролята на България на Балканите Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола препоръча да не се "формират прекалени очаквания". "България може да подпомогне, да облекчи, да повлияе положително на процеси, но в никакъв случая не може да е фактор да реши проблемите и процесите, които ще се разиграят на Балканите", посочи той.

Русия има силно присъствие и интереси в региона, но вече не може да влияе толкова силно във вътрешните работи на България, убеден е Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

"Русия няма вече такива възможности да влияе върху политическия живот в България. Което не значи, че трябва да подценяваме руската заплаха. Това е факт, това е реалност - руската заплаха", подчерта той

Чудя се защо подвиха опашки хората, които сложиха този термин на масата. България като държава на това място може да гарантира сигурността си само в рамките на колективна сигурност. Иначе не можем да играем с мечката без да имаме зъби", подчерта Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Последвайте канала на

Novini.bg
13656 50

Свързани новини

Коментари 50

Добави коментар
ii

2018.03.31 | 18:59

50
А бе тъпако нали ти пусна хиляди пришълци през България.Как разбра ,че Русия е заплаха?Сигурно някой ти го еказал
321

2018.03.31 | 18:59

49
русия е заплаха за целия свят - още 2,3 години да огладнеят тотално и започва война блядовете чрез ким чен

2018.03.31 | 18:59

48
Всички управляващи в България ги страх от Русия, но защо ли. Който взема пари от САЩ за да прави политика против Русия го е страх.
Путлер

2018.03.31 | 18:59

47
Браво, един червен прогледна. Само не се знае с каква цел. Както виждам това изказване изкара от дупките им руските подлоги, готови с голи гърди да защитават антибългаризма и бащицата Путлер
Атанас Буров

2018.03.31 | 18:58

46
"Има четири неща, господин Памукчиев, които са свети за всеки българин. И ако видиш някой, че ги засяга, че ги обижда, убий го – грях няма. - Кои са те? - Аз ги казах вече... Първо майката, второ родината, трето армията, българската армия, и четвърто Русия. Без Русия ние сме роби.
Юлиян Пашов- фейсбук

2018.03.31 | 18:57

45
Юли, сега, като психиатър ли се изживяваш? Пак не си пил хапчетата! Вчера беше агент от КГБ, онзи ден маршал! Бързо лягай, че ще ти сложа ризката! Д- р Шойлев- психиатър- 4-ти км.
Атанас Буров -продължение -2

2018.03.31 | 18:57

44
Армията е гаранция за живота на народа ни. Няма значение какво знаме развява – червено или зелено, трикольор или оранжево знаме – но щом е армия, тя е светиня, като майката, като родината.\" Край на цитата
Даниел Каблешков

2018.03.31 | 18:57

43
Тоз дебил,не е наясно с историята ни.и си плюе по братушките.
В е л и к и я

2018.03.31 | 18:57

42
Загубих си цели безценни 2 мин от живота да прочета тия феноменални глупости...
Империя на Злото

2018.03.31 | 18:57

41
От 1917г и до наши дни Русия е проклятието на България и Европа . Единственото и желание е да " освободи " някой народ , за да го пороби и завземе територията му .

Добави коментар

Водещи новини