Гигантска статуя на Христос в Лима бе опожарена дни преди визитата на папата

  • 13 януари 2018 18:46

  • 2646
  • 1
Гигантска статуя на Христос в Лима бе опожарена дни преди визитата на папата
© Pixabay

Гигантска статуя на Христос в столицата Лима пострада при пожар дни преди Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март да посети Перу, предаде Асошиейтед прес.

Жителите на града се събудиха днес и откриха, че почти цялата задна част на огромната бяла статуя е овъглена. Причините за пожара се разследват.

Статуята в Лима е копие на прочутата статуя на Христос Спасител в Рио де Жанейро и бе дарена на Перу от бразилския конгломерат Одебрехт. Той е замесен в огромен корупционен скандал, обхванал не само Бразилия, но и други латиноамерикански държави и опетнил няколко от най-видните политици в Перу. Президентът Педро Пабло Кучински едва оцеля при гласуване за импийчмънт в парламента през декември заради връзките му с Одебрехт.

Огромната статуя на Христос се появи в Перу през 2011 г. Тя е висока 37 метра, от тях 15 метра е постаментът, а 22 метра е висока самата статуя. Противоречиви са данните от какво е направена. Първо се твърдеше, че е от камък, но после се появиха информации, че е направена от полиестерна смола и метал.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще бъде в Перу от 18 до 21 януари.

Последвайте канала на

БТА
2646 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.14 | 10:45

1
Няма да е от камък тази ми ти статуя, щом се е овъглиха?;)

Добави коментар

Водещи новини