Харесайте facebook страницата ни

Сеул прие предложението на Северна Корея за разговори на 15 януари

© Getty Images

Южнокорейското правителство прие предложението на Северна Корея за преговори на работно равнище на 15 януари във връзка с посещението на севернокорейска група музиканти, танцьори и други на зимната олимпиада в Южна Корея, предадоха ТАСС и Ройтерс, позовавайки се на агенция Йонхап.

По-рано днес южнокорейското министерство на обединението съобщи, че Северна Корея е предложила за работни преговори на 15 януари в Павилиона Тонгил (обединение), в севернокорейската част от граничното селище Панминчжон, по въпроса за изпращането на нейната група от артисти.

Сеул предлагаше преди това на тази дата да се водят преговори за участие на делегация на Севера в зимните олимпийските игри в Пьончан, отбелязва ТАСС.

На 9 януари се състоя първият кръг от диалога за нормализация на отношенията между Република Корея и КНДР в граничния пункт Панминчжон в демилитаризираната зона, разделяща на две Корейския полуостров. Тогава бе решено Северна Корея да изпрати на олимпиадата представителна правителствена делегация, демострационен отбор по таекуондо, танцьори и музиканти. Въпросът за участието на севернокорейски спортисти в олимпийските игри още не е решен. Зимните Олимпийски игри ще се състоят в Пьончан, Южна Корея, от 9 до 25 февруари.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
(гост)
16.01.2018 | 16:28

Слава на Русия, Китай и КНДР.

Рейтинг:
 
1
(гост)
13.01.2018 | 20:37

"Слава" на фашизма!

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар