Психолог за убийствата в Нови Искър: Любовта не води до смърт

  • 13 януари 2018 14:57

  • 19268
  • 4
Психолог за убийствата в Нови Искър: Любовта не води до смърт
© Булфото (архив)

Не искам хората да остават с впечатлението, че шесторното убийство в Нови Искър е извършено заради любов. Любовта не води до смърт. Това със сигурност не е любов, това е фатално привличане. Това каза в предаването „Тази събота” по bTV психологът Росен Йорданов.

„Не бих могъл да се впусна в детайлно разглеждане на мотивите, тъй като не получих никаква информация какво може да накара един човек да го извърши. Със сигурност не е любов, може би е виждал някаква спасителна нишка за живота си, някаква екзистенциална фатална връзка, която да му даде възможност да прекара останалата част от живота си по някакъв начин, може би е имало съвсем други неща. Не бих нарекъл това чувство любов”, обясни той

Нямам обичайните съмнения относно авторството на това престъпление, допускам, че това е човекът, който е причинил смъртта на тези хора. Опитът ми от години обаче ми показва, че понякога на обществото е трудно да обясниш защо и как, допълни психологът.

Според него в обществото са се породили множество въпроси, тъй като информацията, която е излизала от МВР, е била леко хаотична.

„Не мисля, че е работа на шефа на следствието или на главния секретар да обясняват мотивите, защото те не са експерти по психология. Тази политика - че един човек ще трябва да обяснява всичко, води до това хората да си задават много въпроси и да не им е ясно защо се е случило, как се е случило, защо се включва армия в издирването на човек”, заяви Росен Йорданов.

По думите му макар и с присъда, Росен Ангелов години наред не е бил открит, тъй като институциите не работят добре.

„В МВР работят слабо мотивирани хора, управлява се лошо и често се сменят началници. Не себеотдаването и професионализмът са нещата, които движат един човек кариерно в тази система, а други – непотизъм, ловко поведение на оцеляване, съобразяване, премълчаване”, изброи той.

Капацитетът на МВР системно пада, там става все по-непривлекателно място за работа, коментира още Росен Йорданов. Той коментира и обещаните допълнителни 100 млн. лева за министерството. „Ако премиерът е в ролята на лекуващ лекар, а МВР е болният, това е все едно да не знаеш за какво го лекуваш, но да му даваш хапчета, които потискат симптомите, без да се опиташ да решиш проблема в сърцевина. Поведението ти показва, че то не те интересува”, посочи психологът.

„Това е една перверзна игра, някакъв тип садо—мазохистични отношения, изключително вредно е за всички, които работят там. На кого ще дадат тези пари, как ще бъдат разпределени, някой направил ли е оценка кой колко е ефективен”, попита той.

Според него цялата система трябва да се реорганизира така, че там да работят по-мотивирани и по-кадърни хора. МВР отдавна е в хватката на политиците, там големите назначения се правят с гърбове от политици, заяви психологът.

„Аз такъв гръб, постъпвайки и тръгвайки си, не съм имал, но познавам хора, които просто са бутани – този е на ДПС, този – на БСП, този – на ГЕРБ. Това не бива да го има в МВР, а то е публична тайна, отбеляза Росен Йорданов.

По принцип е възможно убийството на бизнесмена Петър Христов да е извършено заради това, че е помогнал за разкриването на „Наглите”, но не мога да направя директна връзка.

Последвайте канала на

Novini.bg
19268 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
naco

2018.01.14 | 21:24

4
Да,да това го знаем,но КУХИТЕ,КУХИТЕ,КУХИТЕ ФИРМИ водят до този КРАЙ!?

2018.01.14 | 21:24

3
Абе ще си кажете вие лека полека..кой ги самоуби всичките ..

2018.01.14 | 21:24

2
Седесарското МВР замаза бездарието си като принуди невинен да се самоубие. Увеличиха им заплатите.
Партията си има държава.

2018.01.14 | 21:24

1
Много ресурси се хвърлят да ни убеждават в този разказ. Този не ще са го убили само за едната недоставена дрога... Май пак на партийно ниво отива работата. Печеливш ли е бизнеса трябва да си с партията.

Добави коментар

Водещи новини