Харесайте facebook страницата ни

Наполовина намалиха евродепутатската заплата на Найджъл Фараж

© Gettyimages

Европейският парламент ще си върне 40 000 евро с удръжки от заплатата на британският евроскептичен депутат Найджъл Фараж, защото прецени, че той е получил тази сума неправомерно, предаде Франс прес.

Става дума за суми, с които е плащано на сътрудник на Фараж. Според Европейския парламент този сътрудник не е работел в рамките на европейската парламентарна дейност на депутата.

Според в. "Гардиън" ще се възстановят 40 000 евро чрез удръжки от заплатата на Фараж от януари до октомври. Парламентарен източник потвърди новината и уточни, че удръжката ще е около половината от нетното месечно възнаграждение на Фараж, което е около 6700 евро.

"Това е кампания на Европейския парламент за тормоз на подбрани евроскептични евродепутати, партии и групи", заяви говорител на парламентарната група на Фараж.

През февруари 2017 г. парламентарен източник съобщи, че след проверка е установено, че десетина британски евродепутати от евроскептичната партия ЮКИП (Партия за независимост на Обединеното кралство) трябва да върнат общо над 580 000 евро от заплати на техни сътрудници, които в действителност са работели не за Европейския парламент, а за националните дейности на партията, включително в кампанията в подкрепа на Брекзита.

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
(гост)
14.01.2018 | 16:25

Педали. Тоз е динствения глас на разума. Слушайе му радиото на lbc co uk

Рейтинг:
 
7
(гост)
14.01.2018 | 16:25

Оооо точно тоя е,шъ знайш...

Рейтинг:
 
1
(гост)
14.01.2018 | 16:25

Правилно

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар