Веселин Марешки: Българското председателство трябва да се запомни с прагматични идеи

  • 12 януари 2018 18:17

  • 1068
  • 1
Веселин Марешки: Българското председателство трябва да се запомни с прагматични идеи
© Novini.bg (архив)

Българското председателство трябва да се запомни с прагматични идеи, които ще подобрят живота на хората, е заявил заместник-председателят на Народното събрание и лидер на "Воля" Веселин Марешки, съобщиха от партията.

Той е участвал в среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето и Колегиума на европейските комисари.

"България достигна една от най-високите точки в историята си от периода след разрушаването на комунистическата система - да бъде председател на Обединена Европа. Като малка държава в Югоизточния край на Стария континент, ние винаги сме искали да се върнем в европейското семейство, към което принадлежим исторически и духовно от векове. И преди 11 години успяхме", е заявил Веселин Марешки. Той е подчертал, че сега България има огромен шанс да покаже, че е пълноценен и равностоен член на ЕС.

Лидерът на "Воля" е подчертал, че са единствената нова политическа сила в този парламент и само те не са били част от управлението след падането на комунизма. В наше лице европейските институции могат да имат един нов коректен партньор, е заявил той.

Марешки е изразил надеждата си, че след председателството, всички ще си спомнят за тези 180 дни не като един период, който така или иначе по реда на ротацията в ЕС е трябвало да се случи, а като период, в който България е добавила своя уникален принос в укрепването и развитието на Съюза.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1068 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.16 | 22:29

1
Тоя защо още не в затвора ??????

Добави коментар

Водещи новини