Около 1,5 милиона туристи от цял свят се очакват на карнавала в Рио де Жанейро

  • 12 януари 2018 16:18

  • 1908
  • 1
Около 1,5 милиона туристи от цял свят се очакват на карнавала в Рио де Жанейро
© Getty Images/Guliver

Около 1,5 милиона туристи от цял свят се очакват за карнавала в Рио де Жанейро, с 400 хиляди повече от миналата година, съобщава Франс прес.

Агенцията цитира прогнозите на кмета на града Марсело Кривела. По неговите думи градската управа е положила големи усилия за провеждането на карнавала, който се надява да премине мирно и без насилие. Очаква се постъпленията от туристи да стимулират икономиката на града и да достигнат тази година 900 милиона евро. Кметството предвижда, че ще бъдат заети 90 процента от хотелските легла по време на празненствата.

Година и половина след като Рио де Жанейро стана домакин на олимпийските игри, градът е обхванат от безпрецедентна криминална вълна, подклаждана и от острата финансова криза.

Бивш евангелистки пастор, Марсело Кривела беше заклеймен като "сух морализатор" след като намали наполовина преди шест месеца отпусканите средства от градската управа за школите по самба, които ще дефилират на карнавала.

Миналата година, едва един месец след избирането му за кмет на Рио, той не присъства на нито едно карнавално шествие. Кривела блесна с отсъствието си дори по време на традиционното връчване на ключа на града на крал Момо. Тази година тази церемония, която отбелязва началото на карнавалните празненства, е предвидена за 9 февруари, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1908 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
4EPA

2018.03.08 | 17:10

1
NAI QKITE DUPARI SA NA TOZI KARNAVAL

Добави коментар

Водещи новини