Председателят на НС се срещна с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер (снимки)

  • 12 януари 2018 15:16

  • 1455
  • 3
Председателят на НС се срещна с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер (снимки)
© НС

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на се срещна с председателя на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето. На срещата днес присъстваха още колегиумът на европейските комисари, председателския съвет на Народното събрание и председателите на парламентарни комисии.

"Парламентарното измерение на председателството е възможност за участие на парламента в европейския дневен ред", заяви Караянчева. „Радвам се, че срещата с вас се случва броени минути след като страната ни пое председателството на Съвета на ЕС за първи път в своята история“.

Председателят на парламента посочи, че днес повече от всякога Обединена Европа се нуждае от сигурност, стабилност и икономически растеж, социално сближаване, добро бъдеще за младите хора, повече работни места, конкурентоспособност и развит цифров пазар. По думите й НС ще участва активно в дискусията за бъдещето на ЕС. „Това ще стане със сътрудничество с националните парламенти, институциите на ЕС и други международни организации“, допълни Караянчева.

Според нея приносът на Народното събрание е към обсъждането на реформите на ЕС, което е важно и от съществено значение. „Народното събрание е заявило многократно своята готовност и отстоява политиката си за търсене на съгласие и взаимодействие между парламентарно представените политически сили“, заяви Караянчева.

До 10 дни ще бъде обнародван Законът за противодействие на корупцията, заяви още председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето. Тя информира госта, че българският парламент днес потвърди отново неговото приемане.

Председателят на парламента увери Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, че българските парламентаристи се отнасят с особена отговорност към Парламентарното измерение. Ние ще работим заедно с правителството за това България да бъде конструктивен и коректен посредник в предстоящите ключови европейски дебати, заяви още Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето даде изключително висока оценка на организацията на Българското председателство и на неговото парламентарно измерение. Той поздрави парламента и правителството на страната ни за това, че амбициите им са насочени към интеграцията на Западните Балкани.

Сигурен съм, че Българското председателството на Съвета на ЕС ще премине успешно, заяви Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето и изрази готовността на Европейската комисия да подкрепя страната ни за това.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1455 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.01.26 | 09:49

3
Какво ли са говорили като я знаем колко е зле горката !!???
$$$$$$$$$$$

2018.01.26 | 09:49

2
prosta baba I mnogo lazhe
Професор

2018.01.26 | 09:49

1
Това недоразумение!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини