Валентин Радев се срещна с еврокомисаря по хуманитарна помощ

  • 12 януари 2018 14:43

  • 1275
  • 0
Валентин Радев се срещна с еврокомисаря по хуманитарна помощ
© МВР

Министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 се срещна с комисаря по хуманитарна помощ и управление при кризи в ЕК Христос Стилианидис.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двамата обсъдиха предложението за изменение на Механизма за гражданска защита на Съюза.

Като акценти в разговора им се откроиха превантивната дейност, колективните способности на ЕС и държавите членки за реагиране при бедствия. Ключов елемент по време на срещата стана и въпросът за осигуряване гъвкавост и ефективност на административните процедури като част от цикъла на управление на риска.

Министър Радев увери комисар Стилианидис, честраната ни ще работи за изграждане и прилагане на ефективни механизми за повишаване сигурността на гражданите на ЕС.

Включително подчерта това чрез използване на стратегии за намаляване на риска от бедствия, което е и приоритет на Европейската комисия в областта на превенцията.

Той уточни, че България се е доказала като пълноправен член на Механизма за гражданска защита на Съюза, предоставяйки помощ на много страни.

В срещата взеха участие главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и началникът на политическия кабинет Анжелина Тотева, и представители на дирекция „Европейски съюз и международно сътрудничество“.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини