Харесайте facebook страницата ни

Пробив в преговорите за съставяне на коалиция в Германия

© Getty Images/Guliver

В Германия бе договорено да започнат преговори за голяма коалиция. Канцлерът Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. ... към профила , лидерът на баварския Християнсоциален съюз Хорст Зеехофер и председателят на социалдемократите Мартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския ... към профила преговаряха рекорден брой часове, за да постигнат компромис.

24 часа продължиха преговорите в последния ден на сондажите за голяма коалиция в Берлин. Това е абсолютен рекорд дори за канцлера Ангела Меркел, която е известна с издръжливостта си по време на кризисни ситуации и вече има зад гърба си 17-часови заседания в Брюксел по време на еврокризата.

В крайна сметка към 9 сутринта от кръговете на преговарящите в централата на социалдемократическата партия в Берлин изтече информацията, че е постигнат пробив.

Консерваторите и социалдемократите са се разбрали по най-спорните теми. Те са съгласни на ограничаване на бежанския приток в Германия, като в бъдеще той ще се ограничи на до 1000 души на месец. По отношение на данъчната политика социалдемократите не успяха да пробият с искането си да се увеличат данъците на най-богатите. Има споразумения за пенсионната реформа и енергетиката.

С края на сондажите драмата със съставянето на правителство далеч не приключва. Резултатът от тях тепърва трябва да бъде гласуван на извънреден конгрес на социалдемократите на 21 януари. Ако делегатите гласуват за започване на същински преговори, те също трябва да бъдат завършени успешно, отбелязва БНР.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
ANTIFA (гост)
13.01.2018 | 06:39

САМО ТАКА ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ БОРБАТА СРЕЩУ ИРАНОПОМИЯРСКИЯТ ФАШИЗЪМ ТЕЗИ БОКЛУЦИ СЕ НАРИЧАТ българи А СА КОПЕЛЕТА РОДЕНИ СЛЕД ХИЛЯДИТЕ ГРЪЦКИ И ТУРСКИ ИЗНАСИЛВАНИЯ XAXAXAXAXAXAXA

Рейтинг:
 
1
да не забравяме (гост)
13.01.2018 | 06:39

че щулц е педераст като, СтаниШЕВ. Едно време Адолф е премахнал всички партии като продажни и вредни за народа.Дали е бил ПРАВ?

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар