Карикатуристи поискаха от държавата безплатни билбордове след обещанието на Борисов

  • 12 януари 2018 12:25

  • 1276
  • 2
Карикатуристи поискаха от държавата безплатни билбордове след обещанието на Борисов
© Булфото

След като билборд на английски език, с който служителите на МВР планираха да посрещнат евроделегатите у нас, беше свален, а министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че всеки ще има възможност да се оплаче, карикатуристите, които сами издават сатиричния вестник "Прас-прес", поискаха свои билбордове.

Чавдар Николов - карикатурист от екипа на изданието, обясни пред БНР, че те първо са му изпратили съобщение в социалните мрежи, но, когато не получили отговор, внесли и писмо в деловодството на МС. Дадоха ни номерче. Приеха писмото. Усмихнаха се. Не казаха: "А, свършиха вече, закъснели сте", каза Николов.

Тъй като ние имаме проблеми да стигаме до читателите си сега, това е един нестандартен начин да стигнем до тях. Пък може и някой от европейските лидери, които идват, да вземе да се абонира за "Прас прес". Това ще е голяма подкрепа за свободата на словото, а даже и за правото да обиждаш, заяви карикатуристът.

Николов е категоричен, че от изданието "въобще не искат държавни пари за карикатура". Те не стигат, защото се разпределят по друг начин, беше лаконичен той и припомни своята карикатура по повод полицейските протести, където полицаите носят транспарант с надпис: "Искаме държавата да ни плаща така, както ни плащат гражданите".

При Борисов се създава една атмосфера, където всеки може да направи плонж пред премиера, който се държи като главатар. Доколкото знам, държавата има Бюджет, който се гласува, одобрява се от Народното събрание, което е висшият органи в тази страна, в която живеем всички… Тези са направили плонж, махайки транспаранта, защото знаят, че той много го иска това нещо. И ние се обръщаме към главатаря - премиер, споменаваме че сме "изпаднали в телешки възторг" ....

Николов направи паралел между Борисов и Живков по отношение на това, че и в миналото е било по-важно да се разбереш с главатаря, отколкото да съблюдаваш институционалния ред. Той заяви, че е бил трогнат от обръщението на Доналд Туск на церемонията по откриване на Европредседателството, но подчерта, че е хубаво и европейските лидери да видят България и "от една такава гледна точка, каквато ние я виждаме". Той подчерта, че една от основните пречки пред интеграцията на Западните Балкани е това, че те "имат страхотни проблеми със свободата на словото", както и ние и ако България кандидатстваше сега "нямаше никога да влезе в Европейския съюз, независимо дали Юнкер е в добро настроение".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1276 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
отговори мършо

2018.01.13 | 12:48

2
А червени чурки лапате ли , Чавдаре , или болшевишките пияни чурки са по - вкусни , гарнирани с обезценени рублички ?
морския

2018.01.13 | 12:48

1
Нормално за червена подлога!Червенобузко ти плаща добре,нали Чавдарчо?

Добави коментар

Водещи новини