Младежи намериха изгубен телефон и си направиха селфи (снимка)

  • 12 януари 2018 12:24

  • 22481
  • 3
Младежи намериха изгубен телефон и си направиха селфи (снимка)
© Pixabay

История за доброто обикаля социалните мрежи няколко дни. Доброто, което не чака да чуе „Благодаря“, а онова добро, което събужда усмивки и ни кара да вярваме, че има надежда. Историята звучи съвсем прозаично, а „главният герой“ в нея е един изгубен телефон.

Собственичката му публикува в групата „Видяно в София“ информация за краткото приключение на телефона. „Днес отвеяно го забравих на една от седалките в метростанция „Г. М. Димитров“. Изобщо не съм очаквала да се намери и предаде на охраната“, споделя дамата.

Останала изненадана и от друго – открила в него усмихнати селфита на двамата млади мъже, които са го намерили и са го предали. „Наистина искам това да достигне до момчетата от снимката. Много, много ви благодаря! Върнахте ми вярата в доброто у хората. Много се изненадах и забавлявах със селфитата ви“, пише собственичката на телефона.



Веднага последва вълна от коментари под снимката на усмихнатите момчета. Стотици хора ги приветстваха за това, което са направили, и пожелават добротата да е заразителна.

Едно от момчетата се казва Николай Николов. Той и приятеля му са на 19 години. „Телефона го видяхме оставен на седалка. Попитахме околните хора дали не е техен. Отговориха, че не е. Първо решихме да се обадим на някой от контактите в него, но той беше заключен. Отидохме на гишето и жената там ни каза, че трябва да го дадем на полицая, който е от другата страна на станцията“, разказа Николай пред "Дарик".

„Докато го чакахме, решихме да си направим няколко снимки, понеже това беше единственото нещо, което можеше да се прави при заключен екран. Не е било с някаква цел“, посочи той.

А за популярността, която с приятеля му придобиха в социалните мрежи, споделя, че изпитва смесени чувства. „От една страна се радвам, че хората се изпълват с някаква позитивна енергия, но от друга страна вниманието, което се обръща на случая е доста голямо, имайки предвид, че сме направили нещо, което се предполага, че всеки би направил и трябва да направи“, смята Николай.

Последвайте канала на

Novini.bg
22481 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
т

2018.01.13 | 22:09

3
Браво на момчетата и на техните родители. Защото те са такива, благодарение на възпитанието и сигурно личния пример на семействата им. Хора може да се гордеете с децата си!!!
Лора

2018.01.13 | 22:09

2
Ех че приятно поздравления на момчетата и на жената че е споделила в социалните мрежи хубавата постъпка.Браво браво на нях и на всички като тях
Беаво

2018.01.13 | 17:16

1
Добра новина има добри хора

Добави коментар

Водещи новини