България официално пое председателството на Съвета на ЕС 2018 (видео)

  • 11 януари 2018 20:09

  • 2625
  • 2
България официално пое председателството на Съвета на ЕС 2018 (видео)
© eu2018bg

С тържествена церемония в Народния театър официално бе даден старт на първото Българско председателство на Съвета на ЕС 2018.

Сред официалните гости са председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент. Официални гости на церемонията ще са и президентът на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и министър-председателят на Република България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Българският патриарх Неофит също е сред гостите на церемонията.

Преди тържественото откриване в Народния театър официалните гости разгледаха интерактивна изложба с фотографии и картини на големи български художници. Мултимедийната експозиция ще бъде прожектирана върху разнообразни по размери и форми прожекционни площи. Мултимедийната експозиция се прожектира върху разнообразни по размери и форми прожекционни площи. На представянето й пред медиите участие взеха популярната изпълнителка на родопски песни Валя Балканска и известният състав "Оратница", който по свой начин интерпретира българския фолклор.

На живо, гледайте тук:

 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2625 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Един

2018.01.12 | 12:36

2
Най-бедната и най-корумпираната!!! Трябва да се разбере ЕДНО, ако сега не ревнем за да ни чуят и разберат, НИКОГА повече няма да ни чуят и разберат!!!
alexievi

2018.01.12 | 07:10

1
Всичко беше чудесно, но защо трябваше да има и шопска песен и шопски танц, като други нямаше? И защо нашите оператори наблягаха постоянно на празните столове в залата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини