Многолюдно шествие в центъра на София подкрепи развитието на зимния туризъм (видео+снимки)

  • 11 януари 2018 17:58

  • 5572
  • 31
Многолюдно шествие в центъра на София подкрепи развитието на зимния туризъм (видео+снимки)
© Novini.bg

Шествие в подкрепа на зимния туризъм се провежда в центъра на София. Стотици граждани на Благоевградска област дойдоха днес в София, за да подкрепят изграждането на втори лифт Банско. Към шествието се присъедини вицепремиерът Валери Симеонов, присъстват почти всички кметове от областта, както и депутати, предаде репортер на Novini.bg.

"Аз съм тук, за да заявя отново от името на коалиционното правителство на ГЕРБ и Обединени патриоти, че времето на големите обещания свърши, времето на големите приказки свърши - дойде времето на действията. Разчитаме на вашата подкрепа. Знайте, че вашето бъдеще,вашият поминък са във ваши ръце. Отстоявайте докрай своите интереси и ние винаги ще бъдем зад вас", заключи вицепремиерът Валери Симеонов.

 

Шествието тръгна от ъгъла на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша" и продължи в посока Министерски съвет до площад "Александър Невски".

Демонстрантите издигнаха плакати с надписи "Аз искам да карам ски в България", "За да останат хора в България!", "Добринище е за ски туризъм", "Благоевград подкрепя Банско". Чуваха се скандирания "Много сме, силни сме".

Пред камерата на Novini.bg кметът на Банско Георги Икономов бе категоричен, че в курорта трябва да бъде изграден втори кабинков лифт. Целта е хората, които идват в Банско да карат ски, да не чакат по 2-3 часа на опашка, а да се качват комфортно в планината. Това ще повиши качеството на курорта и на туристическата услуга, което е важно не само за Банско, но и за цяла България. Втората причина е, че когато има втора кабинка, ще намалеят автомобилите в планината, което от своя страна пази екологията. Това е точно обратното на това, което твърдят "Зелените". Те искат да няма втора кабинка, а да вкараме автомобили в планината, които да я замърсяват стократно повече. Ние искме да вкараме най-екологичния транспорт, за да намалеят автомобилите, които изхвърлят отровни газове, подчерта Икономов.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов заяви, че всички кметове в областта подкрепят изграждането на втори лифт в Банско. Решението за изграждането на втори лифт е важно не само за Банско, а за цялата област - на протеста има хора от Благоевград до Петрич и от Благоевград до Гоце Делчев. Самият факт, че всички кметове от областта подкрепят решението, е повече от красноречив. Поздравявам правителството и всички, кито имаха смелостта и твърдостта да вземат това решение - крайно време беше, посочи Камбитов.

Евродепутатът Ангел Джамбазки каза, че присъства на протеста, тъй като обича Пирин. Планинските райони трябва да се развиват, тези хора трябва да имат поминък. Очевидно там "Кремиковци" и морски туризъм няма да има, заяви Джамбазки.

Жителка на Банско каза, че е за изграждането на втори кабинков лифт, тъй като това ще помогне на развитието на зимния туризъм. Туристите вече се оплакват, че няма да идват да карат ски в България заради големите опашки, заяви жената.

Последвайте канала на

Novini.bg
5572 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар

2018.05.07 | 15:29

31
Като урбаниирахте Сл. Бряг, това направи ли го по-привлекателен за чужденците, сини търтеи? Така ще стане и с Пирин.
мафия

2018.05.07 | 15:29

30
Тези всичките са платени цървули

2018.05.07 | 15:28

29
Един и същи трол се е напрегнал и бълва грозна помия против България. Но никой не му обръща внимание. Всички знаят вече, че лифт ще има, а мнимите зелени ще загубят пари.

2018.01.18 | 09:59

23
Ооооо, ще има и още как! И това е само първият! България ще се развива! А това за съденето е поредната лъжа и манипулация! Мнимите еко трябва да бъдат съдени!

2018.01.18 | 09:59

22
ще има, ама не на Пирин, а зелените ще осъдят мутрагените
гошо

2018.05.07 | 15:28

28
Абе, платената медийка Новинибг защо отразява само контрапротеста? Ами протестните действия СРЕЩУ промяната на ПУ на НП Пирин???? Лапате ли парички, лапате ли...

2018.01.18 | 09:58

21
щото сте една капа народ- 100- 200 човека! И няколко заблудени ученици! А и вие си стоите само на жълтите павета! Ще има време да ви отразяват отблизо!
платена медия Бг

2018.05.07 | 15:28

27
Освен парички сигурно и банани лапат.
Крум Усаински-Крупник

2018.05.07 | 15:28

26
Цървули!!!Организиран от мутренско-политическата олигархия!!!Ще осерат планините,както осраха морето!!!Зелените не са стока,но ако оставим червените милионери да си правят каквото искат,утре децата ви ще живеят в някакъв скапан бардак,в който идват лумпенизирани олигофрен
ПИЧKА ВИ МAЙНА, КОНТРАПРОТЕСТАНТИ

2018.05.07 | 15:27

25
ЗEЛЕНИТЕ НЕ СА МАФИЯ! МАФИЯТА ИСКА ДА УНИЩОЖИ ПИРИН! КОНТРАПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА СУПEР ПРOСТИ НAГЛИ И НЕВEРОЯТНО TЪПИ СВИHЕ ! ГРAМ МОЗЪК НЯМАТЕ!
УМРЕТE, УМРЕTЕ ГНУСНИ ,,ТУРИCТЧЕТА''

2018.05.07 | 15:27

24
ЗАРАДИ БOКЛУЦИ КАТО ВАС ПЛАНИНИТЕ СЕ ОСИРАТ. ЗАРАДИ МЪРШИ КАТО ВАС СТАВАТ ГОЛЕМИТЕ НАВОДНЕНИЯ, НЕ ВИ ПУКА ЗА ПРИРОДАТА, ВИЕ ИСКАТЕ ДА СИ РАЗПЛУЕТЕ ДЕБEЛИЯ ГЪ3 НА ЛИФТЧЕТО
СМЪPТ ЗА ЦЕКО МИНЕВ

2018.01.15 | 11:07

20
НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ПОСЯГА НА ДЕВСТВEНАТА БЪЛГАРСКА ПРИРОДА! ВСEКИ, КОЙТО ИСКА ДА ИМА НОВ ЛИФТ Е ПРОКЛEТ ШИБAН ПЕДEРАСТ ЛУMПЕН!!! ЕБEТЕ СЕ В ГЪЗO!

2018.01.15 | 11:07

19
Ако българите остават в България, то определено няма да е заради ските. Ще останат в България когато феодали като Цеко Минев спрат да манипулират хората за да им излизат бакалските сметки.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини