Харесайте facebook страницата ни

Пристанище "Пристис" в Русе е отдадено на концесия за 35 години

Договор за предоставяне на концесия за пристанище за обществен транспорт с регионално значение "Пристис" е подписан между община Русе и "Порт Пристис" ООД-Русе, съобщиха от кметството в града.

Концесионерът се задължава да управлява, поддържа и модернизира пристанището със свои средства, да управлява обществената услуга, като извършва пристанищни услуги по обслужване на пътници, понтонни и морско-технически услуги за срок от 35 години.

Преките икономически ползи за общината са свързани с получаването на концесионни плащания и инвестиции в публичната общинска собственост. В инвестиционната програма, включваща инвестиции за модернизиране на пристанище "Пристис" през целия срок на концесията, е предвидено и оборудване на седем от корабните места със собствени на концесионера понтони, както и разполагане на плаващ басейн.

Предвидени са и инвестиции за рехабилитация на кейови стени, открити площи, тротоари, пътища, ел. мрежи, външно осветление, водопровод и канализация, а също и за възстановяване на дълбочините пред корабните места в зоната на оперативната акватория.

С предоставянето на общинското пристанище на концесия ще се създадат условия за увеличаване на обема на корабите и пътниците, повишаване на използвания потенциален капацитет на пристанище "Пристис", въвеждане на нови услуги, рехабилитация и подобряване на пристанищната инфраструктура и създаване на предпоставки за развитие на водния транспорт като най-евтин и екологично чист.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
РУСЕНЕЦ (гост)
18.01.2018 | 11:00

НАПИШЕТЕ КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА ФИРМАТА,БЕ ПАДАЛИ. ИЛИ ПАК Е СЕКРЕТЕН ДОГОВОРА КАКТО ЗА ТОКА?

Рейтинг:
 
0
тт (гост)
18.01.2018 | 11:00

Порт Пристис“ ООД е новият стар концесионер на пристанище „Пристис“. Търговското дружество, мажоритарен акционер в което с 66 процента е „Параходство Българско речно плаване“ /БРП/, а варненското „Космос енерджи“ ЕООД и русенските „Балкантурс“ ООД и „ДД Логистика“ Е

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар