Синдикатът на служителите в затворите приветства решението за увеличение на заплатите в МВР

  • 11 януари 2018 14:54

  • 2470
  • 1
Синдикатът на служителите в затворите приветства решението за увеличение на заплатите в МВР
© Булфото (архив)

Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) приветства решението за допълнително увеличение на заплатите в МВР. В открито писмо до министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и министъра на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 се обявяваме в подкрепа на взетото днес решение за увеличение на бюджета на МВР с 100 млн. лв., се посочва в позиция на синдиката, разпратена до медиите.

„Ние заставаме зад цялостната философия на кабинета за социална справедливост и еднакво третиране на служителите в службите за сигурност поддържана от правителството през целия етап на преговори с нас“.

Пълен текст на писмото:

ДО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г КОПИЕ ДО МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО Г-ЖА Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Синдикат на служителите в затворите в България приветства решението от днес, за увеличение на бюджета на Министерството на вътрешните работи с 100 млн. лева допълнително за увеличение на заплатите в МВР. Направеното предложение е стъпка в правилната посока за разрешаване на проблемите в Сектор „Сигурност“ с липсата на кадри, особено на тези ангажирани пряко или косвено с опазването на обществения ред и сигурността на гражданите на Р България.

Едновременно с това, убедени, че напълно разбирате ситуацията и, с оглед на постигнатата договореност с Министъра на правосъдието и заявения ангажимент на правителството за равнопоставеност при третирането на служителите с идентични функции по ЗМВР, очакваме на принципна основа компетентните институции - Министерски съвет и Министерството на правосъдието да предприемат необходимите реципрочни действия за увеличаване на заплатите на служителите в ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“.

Оставаме с надеждата, че всички институции ще преосмислят позицията си по отношение на безалтернативната необходимост от действия за запазване на човешките ресурси в сектора за сигурност и постигането на социална справедливост между отделните ведомства за повишаване на тяхната мотивация и ефективност. В заключение, като още един път изтъкваме задоволството си от постигнатия напредък за осигуряване на достойно заплащане на служителите в МВР, за което се вземат нужните мерки, изразяваме нашата готовност да работим в тесен контакт с институциите за решаване на проблемите в сектора и за запазване на социалния мир.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2470 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.11 | 19:11

1
Това е добре, сега остава да започнат да си вършат работата, и да започнат да си плащат ОСИГУРОВКИТЕ на РЕАЛНИ ДОХОДИ!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини