Френска верига призна за продажби на детски млека Lactalis след забраната им

  • 11 януари 2018 09:00

  • 1532
  • 0
Френска верига призна за продажби на детски млека Lactalis след забраната им
© Pixabay

Мишел-Едуар Льоклерк, президентът на най-голямата френска търговска верига със същото име, призна "недопустим бъг", след като в продажба са останали детски продукти Lactalis въпреки изтеглянето им заради риск от заразяване със салмонела, предаде АФП, цитира Монитор.

"Въпреки мерките за изтегляне след установената зараза със салмонела, изглежда 984 продукта са били продавани в няколко магазина“, бе посочено в съобщение на компанията, разпространено снощи, без да се уточнява за кои магазини става въпрос. Процедурата за изтеглянето е била приложена, според Льоклерк, но в нея е имало дупки.

Френската компания Lactalis на 21 декември обяви изтеглянето 720 партиди бебешки млека и други продукти в страната и в чужбина заради опасност от заразяване със салмонела. Взето бе решение за разширяване на изтеглянето на всички детски и хранителни продукти, произведени или преработени в завода в западния френски град Краон от 15 февруари 2017 г., съобщи световният лидер в производството на млечни продукти. Мярката се отнася за всички продукти с марките Picot и Milumel - детско мляко на прах и зърнени закуски, а също така Taranis - аминокиселини на прах за лечение на патологични състояния, посочи Lactalis в комюникето си.

В България превантивно също бяха изтеглени 7 партиди от продуктите Celia Develop 1, 2 и 3.

Последвайте канала на

Novini.bg
1532 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини