Протест след изнасилване и убийство на дете в Пакистан завърши с ранени и загинали (видео)

  • 10 януари 2018 20:50

  • 3721
  • 1
Протест след изнасилване и убийство на дете в Пакистан завърши с ранени и загинали (видео)
© Gettyimages

Най-малко двама души са загинали, а десетки други са били ранени при протест в Пакистан, предадоха световните информационни агенции.

Демонстранти са нападнали полицейски участък, коли са били замеряни с камъни в източната провинция Пенджаб.

Стотици разгневени пакистанци участваха в демонстрацията след като дете бе изнасилено и убито. Зайнаб Ансари е била едва на 8 години. Момиченцето изчезнало на път за училище по-рано тази седмица и по-късно тялото й е било открито захвърлено в купчина боклук. Тя е поредната жертва за последните месеци в региона, съобщава Дейли Мейл.

Тече разследване, което търси и връзка между случаите.

Разпространена от полицията бе и рисунка на предполагаемия нападател на Зайнаб.

Хиляди се събраха на погребението й. Провела се е само траурна церемония, тъй като бащата е заявил, че детето няма да бъде погребано, докато убийците му не бъдат заловени. Духовното лице, ръководило ритуала, е призовало за смяна на полицейски шеф, за да бъдат защитени момичетата от посегателства. Социалните мрежи бяха засипани с призиви към полицията да положи усилия за бързото залавяне на виновните, както и настоявания за най-сурови наказания. Хората са гневни на органите на реда, че са допуснали момичета да бъдат отвличани, насилвани и убивани.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3721 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.16 | 14:13

1
Изнасилвача може да е имигрирал в Европа. Сигурно му плащат и помощи, храна и подслон. Това е една прекрасна територия с всичките права за орки като този.

Добави коментар

Водещи новини