15 са вече жертвите на калните свлачища в Калифорния (видео)

  • 10 януари 2018 19:59

  • 1655
  • 0
15 са вече жертвите на калните свлачища в Калифорния (видео)
© Gettyimages

Най-малко 15 са вече жертвите на калните свлачища в Калифорния след проливните дъждове в югозападния американски щат, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

Спасителни екипи с хеликоптери и кучета продължават да претърсват хълмовете около богаташкия район Санта Барбара, издирвайки оцелели или мъртви в залетите от калните порои вили и домове. В пострадалата зона между океана и националния горски парк Лос Падрес, забележителен със своята красота и близо до мегаполиса Лос Анджелис, живеят куп знаменитости, сред които телевизионните звезди Опра Уинфри и Елън Дедженерис. Гористите хълмове обаче бяха оголени от миналогодишните незапомнени пожари, което очевидно е създало предпоставки за масивните кални свлачища, превърнали се в буйни планински реки и разрушили стотици къщи след поройните дъждове, излели се вчера. Някои от къщите са почти до покрив залети с кал.

"Постоянно намираме хора", каза говорителка на информационния център за борба с бедствията в Санта Барбара. Спасителните служби наредиха на живеещите в обширния район Монтесито да не излизат от вкъщи, за да не пречат на спасителите да си вършат работата. Около 300 души остават блокирани в един от местните каньони и се полагат усилия те да бъдат изведени оттам по въздух. Проблемът се усложнява от факта, че само 10-15 процента от местните жители спазиха нареждането на властите предварително да се евакуират, каза говорителка на противопожарната служба в Санта Барбара.

Все още не може да се уточни колко хора в целия район все още са блокирани от стихията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини