Оперираното бебенце в "Пирогов" вече се усмихва и ще бъде изписано другата седмица (видео)

  • 10 януари 2018 11:29

  • 15073
  • 0
Оперираното бебенце в "Пирогов" вече се усмихва и ще бъде изписано другата седмица (видео)
©

Д-р Цветко Георгиев от Пирогов и проф. Никола Владов от ВМА дадоха брифинг, в който оповестиха подробности за уникална операция, извършена на 4-месечно бебе с чернодробен тумор.

При детенцето е установена туморна формация, която е открита в дните преди Коледа. На родителите им прави впечатление, че коремчето нараства бързо. в Стара Загора правят изследвания, намират туморната формация с произход от черния дроб, която пречи на детето да се храни, обясни д-р Георгиев.

Детето е насочено и изпратено в Пирогов, където са му били направени допълнителни изследвания и е установено, че става въпрос за доброкачествен тумор, но рисков за живота поради ранната възраст на детето.

Именно поради спецификата и големина на образованието - около 10 см, и възрастта на детето от Пирогов са се обърнали за съдействие към Военна болница и проф. Владов.

За нас беше предизвикателство, тъй като  това е най-малкото дете, което сме оперирали с такава чернодорбна патология. Направихме успешна и добре изпълнена операция, каза д-р Георгиев.

Ние видяхме в дейстие великолепна  оперативна техника, детото се възстаснови, храни се пълноценно, всички позатели са нормални, и се надяваме то да бъде изписано следващата седмица, каза д-р Гергиев.

Проф. Владов благодари на Пирогов и д-р Георгиев за поканата за тази операция. Най-ественството е да има колаборация между болницата. В такива случаи трябва да се обединяват екипите, каза той.

По отношение на болестта проф. Владов заяви,  че туморът е пречил на сърдечната дейсност. С всеки изминал път сътрудничеството между болниците става все по-добра и по-качествена, каза той.

Проф. Владов заяви, че операцията е подължижала около два часа, тя е била извършена миналия петък и двамата лекари са оперирали съвместно.

Той издаде, че 4-месечното момиченце е много красиво, усмихва се красиво и се казва Никол.

Родителите са изключително благодарни на лекарите.

Последвайте канала на

Нора Виткова
15073 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини