Харесайте facebook страницата ни

Захариева: Криминалните инциденти преди европредседателството са неприятни, но аз вярвам на органите

Разбира се, че последните криминални инциденти са неприятни. Виждате обаче как органите на реда си вършат работата.

Това каза в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа ... към профила . Тя коментира темата за показното убийство на бизнесмена Петър Христов на фона на стартиращото българско Председателство на Съвета на ЕС. "Шесторното убийство беше разкрито бързо. Днес от полицията и прокуратурата ще дадат повече информация. Те са убедени, че Росен Ангелов е извършителят и ще предоставят необходимите доказателства за това. Всички други теории и инсинуации по темата ще тежат на техните автори. Аз вярвам на органите. Миналата година има почти 100% разкриваемост на убийствата. От 95 убийства са разкрити 94. Петър Христов не е бил член на ГЕРБ. Помагал е на региона си, бил е привърженик на ГЕРБ, но никога не е бил член на партията. Аз вярвам на органите и съм сигурна, че убиецът му ще бъде разкрит", категорична беше Захариева. 

"Публикациите в чуждата преса за корупцията в България са почти еднакви. Последното изследване на Евробарометър обаче показва, че усещането сред обществото за корупция намалява. България е на 12 място, а Румъния е на първо. В изследването е отговорено на един въпрос - вие лично взимали ли сте участие в корупционна практика. Моето мнение е, че корупцията намалява, но има какво още много да свършим. Борбата с корупцията е тежка. Ние виждаме проблемите и правим всичко, за да се справим с тях. Ясно е, че доходите в България са най-ниски в ЕС, но и там има видимо подобрение. Цифрите не лъжат. Има нарастване на БВП, увеличихме пенсии и заплати", даде пример вицепремиерът.

"КСНС при президента беше конструктивен. За това останах изненадана от изказванията на някои лидери след приключването на съвета. Трябва да се обединим по време на европредседателството ни. Всички говорят за това, но опозицията реши да прави вот на недоверие точно след началото на българското председателство. Този вот не ме притеснява, но трябваше ли да се случи точно сега? От опозицията говорят за него още от октомври, но решиха да го внесат сега. Всички трябва да бъдем единни и обединени", повтори Захариева.

"В Турция проведохме много конструктивни и полезни срещи. Трябва да нормализираме ситуацията. Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... към профила проведе много позитивна среща с Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари ... към профила . Нашият премиер постави въпроса за по-бързото решаване на проблема с журналистите, които се намират в затвори в Турция. Там трябва да има нормални и справедливи процеси. Това е мнението и на ЕС. По време на българското председателство няма дата за посещение на президента на Ердоган. Той е добре дошъл винаги. Не сме водили разговори по тази тема, както и по темата за джамиите. По време на европредседателството няма дата за посещение и на президента Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, ... към профила ", разкри още външният министър. 

Коментари
Коментари (6)
Коментирай
(гост)
02.02.2018 | 12:11

КУРВААААААААААА

Рейтинг:
 
0
Гост (гост)
02.02.2018 | 12:10

И ти ли Бруте?! И ти ли от всичко разбираш?

Рейтинг:
 
0
дуци (гост)
02.02.2018 | 12:10

Захариева на кои органи вярваш , сигурно на половите !

Рейтинг:
 
0
(гост)
02.02.2018 | 12:10

В кой орган точно вярваш ???? ХА ХА ХА !!!!!

Рейтинг:
 
1
(гост)
02.02.2018 | 12:10

Само да видите в какъв палат живее тая оценен на около 2 000 000 лева !!!! Как ли ги е спечелила ????????

Рейтинг:
 
1
Мале мале (гост)
02.02.2018 | 12:10

Каква жалка женица . Тя вярвала на органите .

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар