Захариева: Криминалните инциденти преди европредседателството са неприятни, но аз вярвам на органите

  • 10 януари 2018 08:31

  • 2193
  • 6
Захариева: Криминалните инциденти преди европредседателството са неприятни, но аз вярвам на органите
©

Разбира се, че последните криминални инциденти са неприятни. Виждате обаче как органите на реда си вършат работата.

Това каза в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. Тя коментира темата за показното убийство на бизнесмена Петър Христов на фона на стартиращото българско Председателство на Съвета на ЕС. "Шесторното убийство беше разкрито бързо. Днес от полицията и прокуратурата ще дадат повече информация. Те са убедени, че Росен Ангелов е извършителят и ще предоставят необходимите доказателства за това. Всички други теории и инсинуации по темата ще тежат на техните автори. Аз вярвам на органите. Миналата година има почти 100% разкриваемост на убийствата. От 95 убийства са разкрити 94. Петър Христов не е бил член на ГЕРБ. Помагал е на региона си, бил е привърженик на ГЕРБ, но никога не е бил член на партията. Аз вярвам на органите и съм сигурна, че убиецът му ще бъде разкрит", категорична беше Захариева. 

"Публикациите в чуждата преса за корупцията в България са почти еднакви. Последното изследване на Евробарометър обаче показва, че усещането сред обществото за корупция намалява. България е на 12 място, а Румъния е на първо. В изследването е отговорено на един въпрос - вие лично взимали ли сте участие в корупционна практика. Моето мнение е, че корупцията намалява, но има какво още много да свършим. Борбата с корупцията е тежка. Ние виждаме проблемите и правим всичко, за да се справим с тях. Ясно е, че доходите в България са най-ниски в ЕС, но и там има видимо подобрение. Цифрите не лъжат. Има нарастване на БВП, увеличихме пенсии и заплати", даде пример вицепремиерът.

"КСНС при президента беше конструктивен. За това останах изненадана от изказванията на някои лидери след приключването на съвета. Трябва да се обединим по време на европредседателството ни. Всички говорят за това, но опозицията реши да прави вот на недоверие точно след началото на българското председателство. Този вот не ме притеснява, но трябваше ли да се случи точно сега? От опозицията говорят за него още от октомври, но решиха да го внесат сега. Всички трябва да бъдем единни и обединени", повтори Захариева.

"В Турция проведохме много конструктивни и полезни срещи. Трябва да нормализираме ситуацията. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе много позитивна среща с Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва. Нашият премиер постави въпроса за по-бързото решаване на проблема с журналистите, които се намират в затвори в Турция. Там трябва да има нормални и справедливи процеси. Това е мнението и на ЕС. По време на българското председателство няма дата за посещение на президента на Ердоган. Той е добре дошъл винаги. Не сме водили разговори по тази тема, както и по темата за джамиите. По време на европредседателството няма дата за посещение и на президента Владимир Путин", разкри още външният министър. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2193 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.02.02 | 12:11

6
КУРВААААААААААА
Мале мале

2018.02.02 | 12:10

5
Каква жалка женица . Тя вярвала на органите .

2018.02.02 | 12:10

4
Само да видите в какъв палат живее тая оценен на около 2 000 000 лева !!!! Как ли ги е спечелила ????????

2018.02.02 | 12:10

3
В кой орган точно вярваш ???? ХА ХА ХА !!!!!
дуци

2018.02.02 | 12:10

2
Захариева на кои органи вярваш , сигурно на половите !
Гост

2018.02.02 | 12:10

1
И ти ли Бруте?! И ти ли от всичко разбираш?

Добави коментар

Водещи новини