Сблъсъци в Тунис

  • 10 януари 2018 07:38

  • 1246
  • 1
Сблъсъци в Тунис
©

Туниската полиция използва вчера сълзотворен газ срещу демонстранти, щурмуващи супермаркет на френската верига "Карфур" по време на антиправителствени протести в столицата Тунис, предаде Ройтерс, като се позовава на очевидци.

Местни жители съобщили също за сблъсъци между полиция и демонстранти в два квартала на Тунис. Основната опозиционна партия в страната призова протестите да продължат докато правителството не отмени "несправедливия" според нея бюджет за 2018 г., предвиждащ по-високи цени и такси.

Протестите избухнаха в над 10 града в Тунис в понеделник, включително в туристическите градове Сус и Хамамет, срещу наложените от правителството повишения на цените и данъците с цел съкращаване на огромния дефицит и изпълнение на условията на международните кредитори. Един човек беше убит в град Тебурба, на 40 км от столицата, а вчерас там станаха нови сблъсъци.

По-рано вчера стотици хора протестираха мирно по централния булевард Хабиб Бургиба, сцена на масовите протести, отстранили от власт президента Зин ел Абидин Бен Али през 2011 година.

Последвайте канала на

БТА
1246 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Демократ

2018.01.25 | 09:25

1
Ей тоя Сорос не се спря :)))

Добави коментар

Водещи новини