Харесайте facebook страницата ни

Иранският петролен танкер в Източнокитайско море може да гори цял месец

© gettyimages (архив)

Иранският петролен танкер, който се запали след сблъсък с китайски товарен кораб в Източнокитайско море в събота може да гори цял месец.

Това заяви днес пред Ройтерс експерт от южнокорейското министерство на океаните и риболова. Десетки спасителни кораби водят битка със силни ветрове, високи вълни и отровен дим, претърсвайки площ от 3100 квадратни километра, за да открият изчезналите 31 членове на екипажа и да овладеят пожара. Все повече нарастват опасенията, че танкерът може да експлодира или да потъне.

Спасители откриха тяло, за което се предполага, че е на член на екипажана подпалилия се в Източнокитайско море ирански петролен танкер, заяви днес китайското министерство на транспорта, цитирано от АП и Ройтерс. Преди ден спасителите откриха друго тяло на един от членовете на екипажа във водите близо до танкера.

Танкерът превозваше 136 000 тона /близо 1 милион барела/ кондензиран нефт, който е силно запалим, но китайските власти изключват риска от масово замърсяване, защото на повърхността не е установено голямо изтичане, съобщи БТА, цитирайки Ройтерс и АФП.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар