С електромобили ще превозват делегатите на европредседателството ни

  • 09 януари 2018 15:08

  • 2713
  • 0
С електромобили ще превозват делегатите на европредседателството ни
© Pixabay

Електрическите автомобили Renault Zoe, които ще превозват делегатите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на Летище "София" утре в очакване да бъде дадено начало на трансферите. Това съобщи пресцентърът на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС.

С нулеви СО2 емисии в рамките на шест месеца, колите ще осигуряват ежедневни трансфери на пристигащите за събитията от календара на Българското председателство гости на София от летището до НДК и хотелите, в които са настанени.

Начало на партньорството ще дадат министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и генералният мениджър на Рено Нисан България - Рено Пирел. Двамата подписаха договор за партньорство през декември, според който Renault предоставя 15 електрически автомобила и шофьори за тях на Българското председателство, се припомня в съобщението.

Специален информационен пул на летището ще насочва пристигащите делегати към трансферните автомобили, които са специално брандирани.

За целите на трансферите на Летище "София" са инсталирани и три нови зарядни станции Schneider Electric. След председателството те ще могат да бъдат използвани от всички, които искат да заредят електромобилите си, докато изчакват пристигащите пътници.

Министър Павлова и Рено Пирел ще представят утре в 13.00 часа на Терминал 2 на летището екологичните автомобили и ще разкажат за инициативата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини