Харесайте facebook страницата ни

Рестарт на концесията за Летище София

© Булфото (архив)

До месец трябва да бъдат готови предконцесионните анализи от международните финансови институции за Летище София и когато това стане, ще ги прегледаме и ще рестартираме процедурата по концесията, съобщи днес министърът на транспорта, информационните технологи и съобщенията Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и ... към профила .

"Надявам се до края на Председателството да приключи подаването на оферти за концесионер на Летище София", каза още транспортният министър.

Консултанти по процедурата са Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие.

Министър Московски нееднократно е обяснявал целта на концесията, а именно да се подобри управлението и да се намерят пари за изпадналите в затруднено положение и задлъжнялост Български държавни железници.

След формирането на третия кабинет "Борисов" в началото на май новият стар транспортен министър обяви намеренията на правителството да възобнови процедурата, която по неясни причини, по думите му, бе спряна от служебния кабинет. Месец по-късно Московски посочи септември 2017 г. като срок за възобновяване на процедурата, този път с международен консултант.

Летище София е един от един от най-големите държавни активи, с изключение на енергийните. От търга държавата чака бързо плащане от 480 млн. лв., което поне по предварителни заявки ще бъде похарчено за задлъжнялото БДЖ.

Коментари
Коментари (7)
Коментирай
(гост)
16.01.2018 | 22:24

После да не се чудите що е мръсен въздуха над София.

Рейтинг:
 
0
(гост)
16.01.2018 | 22:25

Вижте му само мазната гуша-явно е че преяжда-има баби които се хранят само със хляб и лук заради пенсиите си а са работили цяли живот. САМО ВЪВ БЪЛГАРИЯ. Дали това ще видят бирниците от ЕК

Рейтинг:
 
0
(гост)
16.01.2018 | 22:25

Отново се готви голяма кражба. БДЖ една каца без дъно и за пране на пари. До сега не можеше да се оправи БДЖ-то което означава че или са некадърни или се краде на 100%

Рейтинг:
 
0
he (гост)
19.01.2018 | 14:57

По-добре да го дадът на някой който разбира как се стопанисва летище, защото в сегашното си състояние летището е плачевно.

Рейтинг:
 
5
(гост)
19.01.2018 | 14:57

голямо гербаджийско плюскане , големи кражби ! На тоя циганин тиквата му станала като на голямата Тиква ! Бахти тъпоъгълниците !

Рейтинг:
 
2
(гост)
19.01.2018 | 14:57

Костовизмът продължава.Костов подари БГА Балкан на седесарския Гад Зееви, сега и тиквите ще подаряват.

Рейтинг:
 
3
(гост)
19.01.2018 | 14:57

Концесионер ще ви стане Турция, нали затова отидохте там да лижете разширени задници, седесарски мутри.

Рейтинг:
 
3
 
Добави Коментар