Шуменка дала над 10 000 лева на телефонни измамници

  • 09 януари 2018 12:50

  • 1053
  • 1
Шуменка дала над 10 000 лева на телефонни измамници
© pixabay.com

Жена на 71 години от Шумен е била измамена по телефона, че се провежда полицейска акция. Тя хвърлила от терасата на жилището си 10 096 лева с идеята, че помага на полицията. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.

От там отбелязват, че добре познатата в последно време схема била приложена снощи. На домашния телефон на жената позвънил непознат и съобщил, че нейна близка е пострадала в инцидент и са необходими средства за лечение. Шуменката била заплашвана, че ако не предаде парите, в дома й ще отидат хора, които ще нанесат побой на нея и близките й.

Малко след това на телефона й позвънил мъж, който се представил за полицай. Обяснил на жената, че в града са засечени измамници. По думите му част от групата била задържана, но останал още един човек на свобода. В групата бил намерен и тефтер, в който бил вписан нейният телефонен номер и жената била тяхна потенциална жертва. Обяснил й, че трябва да съдейства на полицията измамникът да бъде заловен. За целта я склонил да се съгласи на това, което искат измамниците.

Жената повярвала на "полицая" и с идеята, че помага да бъде заловен измамникът, сложила в торба 10 096 лева и ги хвърлила от терасата на апартамента си на шестия етаж. След като не й се обадили, че измамникът е задържан, жената потърсила свои близки и те подали сигнал в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство за измама.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1053 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пак МВР е в играта

2018.01.10 | 11:50

1
Помогнала е на полицаията да си вземе своя дял. В България тези престъпления не се смятат за престъпления, за разлика от оснаталия свят където има осъдени.

Добави коментар

Водещи новини