Тръмп обеща пълна подкрепа за фермерите в САЩ

  • 09 януари 2018 06:36

  • 1150
  • 1
Тръмп обеща пълна подкрепа за фермерите в САЩ
© Getty Images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обеща пълна подкрепа за американците, занимаващи се със селско стопанство, предаде Асошиейтед прес.

В реч пред годишния конгрес на американската фермерска асоциация в Нешвил, щата Тенеси, той нарече одобрената от Конгреса в края на м.г. кардинална реформа на данъчната система "победа за семейните фермери". "Ние ще върнем обратно парите на американците, включително и на фермерите и животновъдите", подчерта президентът.

Той подчерта, че предвиденото съкращаване на данъците с общо 5,5 трилиона долара ще донесе изгода на работещите семейства, в частност фермерските, на дребните и средните фирми. В съответствие с новия закон подоходният данък на обикновено семейство от 4 души, печелещо 75 000 долара годишно, ще се съкрати с 2 хиляди долара, посочи президентът.
Тръмп каза, че създадената в края на м.г. по негово разпореждане работна група в Министерството на селското стопанство, е подготвила доклад за основните препятствия пред развитието на този отрасъл от икономиката.

"Моята администрация е решена да предприеме действия относно всяко едно от тези препятствия", увери президентът, като направо на подиума в залата подписа съответния указ. С него се залага на развитието на селската инфраструктура, разширява се обхватът на селските райони с широколентов интернет, подобрява се професионалната подготовка на фермерите, стимулира се внедряването на иновации в аграрния сектор.

Последвайте канала на

БТА
1150 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
българин

2018.01.09 | 17:13

1
Ето това е разумна вътрешна икономическа политика ! Ще възроди икономиката на Щатите. Български политици - поучете се как се подпомага бизнеса в една страна. У нас само изтупват чувала , ама и то е до време. Режете клона на който всички са седнали. Смазахте дребния бизнес в България.

Добави коментар

Водещи новини