Британският министър за Северна Ирландия подаде оставка

  • 08 януари 2018 14:35

  • 918
  • 0
Британският министър за Северна Ирландия подаде оставка
© gettyimages

Британският министър за Северна Ирландия Джеймс Броукъншайър подаде оставка по здравословни причини, предадоха световните агенции, като се позоваха на говорителя на премиера Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в.

През идните седмици той ще се подложи на сериозна операция заради проблем с десния си бял дроб. Броукъншайър оглавяваше усилията на британското правителство за възстановяване на самоуправлението на Северна Ирландия след провала на споразумението за подялба на властта в британската провинция между юнионистите и католиците преди една година.

Новината за оставката дойде днес - деня, в който британският премиер Тереза Мей ще направи промени в правителството. Очаква се водещите министри, включително тези на външните министри Борис Джонсън и за Брекзита Дейвид Дейвис, да запазят своите постове, отбелязва АП. Агенцията посочва, че целта на Мей е да укрепи властта си преди началото на новата, ключова фаза от преговорите за излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини