Почина втори мъж, блъснат на пешеходна пътека край Враца

  • 08 януари 2018 11:50

  • 1934
  • 0
Почина втори мъж, блъснат на пешеходна пътека край Враца
© Булфото

Двама мъже на 64 и 58 години, жители на Враца, са убити - блъснати от лек автомобил "Ауди", управляван от 60-годишен врачанин, на пешеходна пътека на пътя Враца - Оряхово край ресторант "Череша", съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Катастрофата е станала вчера около 16.30 часа. Единият от мъжете е загинал на място при удара, а другият - малко по-късно във врачанската болница. Пострадала е и 83-годишна жена, която също е пресичала пътя на пешеходната пътека, допълват от областната дирекция. Тя е настанена в болницата във Враца, но не се посочват данни за състоянието й.

Водачът на автомобила, предизвикал тежката катастрофа, е изпробван за алкохол, резултатите са отрицателни, уточняват от полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

Пешеходната пътека на второстепенния път Враца - Оряхово, който в този участък преминава през вилната зона на града, е поставена, за да осигурява безопасното преминаване на хора към автобусните спирки за обществения транспорт в двете посоки на движение в местността "Череша". В този участък пътното платно е с четири ленти за движение и ограничението на скоростта често не се спазва.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1934 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини