Намерено е тялото на моряк, загинал при сблъсъка на ирански танкер с китайски товарен кораб (видео)

  • 08 януари 2018 11:33

  • 1347
  • 0
Намерено е тялото на моряк, загинал при сблъсъка на ирански танкер с китайски товарен кораб (видео)
© Gettyimages

Намерено е тялото на член на екипажа на иранския петролен танкер, който се запали след след сблъсък с китайски товарен кораб край източния бряг на Китай, предаде Ройтерс.

Ръководителят на иранската пристанищна и морска администрация Мохамад Растад заяви, че трупът е изпратен в Шанхай за идентифициране.

Противопожарни и спасителни екипи се опитват да установят контрол над пожара и да открият 32-амата членове на екипажа. Самолет от американските ВМС "Боинг П-8A Посейдон" се е присъединил към операцията за издирване и спасяване на моряците от танкера, плаващ под панамски флаг. След сблъсъка с товарния кораб от Хонконг, станал в събота вечерта на около 300 км източно от Шанхай, в издирването на екипажа на иранския танкер участват осем китайски плавателни съда, един южнокорейски кораб и хеликоптер.

Американският военен самолет е обследвал безрезултатно площ от около 3600 квадратни морски мили и се е завърнал в базата си на японския остров Окинава. По данни на китайското министерство на транспорта всичките 21 човека на борда на китайския товарен кораб са били спасени. Китайски представители заявяват, че нямат обяснение за причините за катастрофата.

Има опасност горящият танкер да избухне.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини