Община Плевен подпомага финансово дейността на театър "Иван Радоев"

  • 08 януари 2018 10:34

  • 658
  • 0
Община Плевен подпомага финансово дейността на театър "Иван Радоев"
©

Община Плевен подпомага финансово дейността на Драматично-кукления театър "Иван Радоев" с близо 200 000 лева годишно, съобщиха от общината.

Трансферите на средствата са превеждани от общината ежемесечно като 1/12 от годишната сума по договора.

В отчета на театъра пред общината е посочено, че културният институт няма просрочени задължения и за десетмесечието за текущ ремонт е изразходвал над 15 000 лв. За постановъчни материали са вложени над 20 000 лв., за авторско право за постановки - близо 25 000 лв, за хонорари на артисти, които не са на щат - почти 37 000 лв., а разходите за вода, горива, ел.енергия и комуникация са близо 65 000 лв.

Две от постоянните комисии към общинския съвет вече са обсъдили предложение от директора на театъра Васил Василев финансовото подпомагане на дейността да продължи през 2018 г.

Община Плевен от своя бюджет субсидира и Плевенската филхармония, за да бъде запазена тя в пълен състав - без съкращения на щатни бройки.

Общинските съветници отделят средства от местния бюджет за двата държавни културни институти от няколко години с амбицията театралната и музикална дейност в Плевен да се развива и да бъде на качествено професионално ниво.

Последвайте канала на

Нора Виткова
658 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини