Снежна буря в Испания

  • 07 януари 2018 18:26

  • 11149
  • 0
Снежна буря в Испания
© gettyimages (архив)

Испанските власти заявиха, че днес следобед са били спасени последните хора, блокирани в своите автомобили на път близо до Мадрид заради обилен снеговалеж и силно застудяване, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Хора, връщащи се от празничния сезон, прекараха часове в своите автомобили, след като 70-километров участък от шосе между Мадрид и Сеговия беше блокиран от сняг снощи. Според в. "Паис" между 3500 и 4000 шофьори са били принудени да прекарат нощта на пътя.
В Туитър бяха публикувани снимки, показващи как спасители се опитват да освободят блокирани в снега хора. Части от шосето остават непроходими и се очакват още снеговалежи.

Шофьори, блокирани на пътя, се оплакаха в социалните мрежи, че спасителните усилия са били бавни. Някои казаха, че са прекарали часове без храна или гориво за отопляване на автомобилите си. В спасяването се включиха армейски подразделения за реагиране при извънредни ситуации, посочва АП. Над 150 войници, подпомагани от снегорини, работиха през нощта за освобождаване на блокирани на пътя коли.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11149 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини