Фандъкова поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина

  • 06 януари 2018 16:25

  • 1508
  • 3
Фандъкова поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина
© Булфото (архив)

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина, съобщиха от Столичната община.

"Личността на Христо Ботев е така благородна и величествена, дейността му - така чиста и силна, влиянието му - тъй огромно, че колкото повече се вглеждаме в чертите му, толкова по-силно се изпълваме с безусловно уважение и любов към него. Всичко, в което човекът може да бъде прекрасен и велик, се съединява в него: гениален ум, най-благороден характер, твърдост на волята, пламенност и нежност на душата, сърце, открито за съчувствие, силни, но чисти страсти, живот, изпълнен с борба и дейност", заяви Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по повод на 170-та година от рождението на Ботев.

С тържествена церемония пред бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина бе отбелязана годишнината от рождението на българския поет, революционер и идеолог на българското Освобождение. Организатори на тържествената церемония са Столичната община, МО и Общонародната фондация "Христо Ботйов".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1508 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
patrioti

2018.01.07 | 09:28

3
botev e predal balgarskata 4eta

2018.01.07 | 09:28

2
БОТЕВ Е УБИТ ОТ ПСЕВДО ПАТРИОТИ ТОЕСT български ФАШИСТИ
До Patrioti

2018.01.07 | 09:28

1
Турчеещ се Циганино!!!Такава,Долна,Миризлива СГАН СИ!!!!Боклук миризлив!!! За теб и тоа др Боклук над теб:Дърво и Въже!

Добави коментар

Водещи новини