Ветеран се хвърли за Богоявленския кръст в морето край Балчик

  • 06 януари 2018 14:43

  • 2404
  • 0
Ветеран се хвърли за Богоявленския кръст в морето край Балчик
© Булфото

Ветеран се хвърли за Богоявленския кръст в морските води край Балчик за новородената си внучка.

Правя го за здравето на Клара, която се появи на бял свят снощи, обяви 50-годишният Мирослав Илиев, предаде БТА. Най-възрастният сред трийсетината смелчаци - 58-годишният Ангел Димитров, се включи в надпреварата за символа на здравето и късмета за 17-и път. Най-младият участник в ритуала - деветокласникът Валентин Андреев, който е лекоатлет, каза, че е кален и студените води не го плашат.

Младежкият "тим" излъчи и победителя на празника. 25-годишният военнослужещ Адриан Костов първи стигна до Богоявленския кръст. Пожелавам всички да са здрави, а всяка следваща година да е по-добра, каза младият мъж и добави, че обича студеното море, а на днешния Йорданов ден му е вторият "плаж" за зимата.

Кметът на Балчик Николай Ангелов награди победителя с 200 лева.Общината отличи с парична премия всички участници в ритуала. Тържеството на морския бряг бе заснето с дрон. Празникът в Балчик започна с тържествени служби в двата православни храма, откъдето тръгна литийно шествие към морската гара. Свещеници отслужиха на пристана Велик водосвет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини