Треньор по плуване хвана кръста в Русе

  • 06 януари 2018 13:40

  • 1554
  • 1
Треньор по плуване хвана кръста в Русе
© novini.bg

Двайсет и три годишният Теодор Цветков, който е треньор по плуване в Спортното училище в Русе, извади кръста на Богоявление, хвърлен във водите на река Дунав от Русенския митрополит Наум.

Общо 27 души участваха в ритуала на Йордановден. Смелчаците бяха на възраст между 18 и 46 години. Температурата на водата бе около 5 градуса.

Теодор Цветков хваща кръста за втори път, след като стори това и през 2016 година.

"Посвещавам изваждането на кръста на всички хора с увреждания. Искам да помагам на хората, трябва да си помагаме един на друг. Пожелавам на всички да са живи и здрави", каза младежът. Цветков помага и на деца с увреждания, а в края на миналия месец преплува благотворително езерото в лесопарка "Липник" край Русе, за да събере средства в помощ за лечението на болно момиче.
Младият мъж получи халат и 100 лева от кмета на Русе Пламен Стоилов. Областният управител Галин Григоров му подари икона, а митрополит Наум го окичи със сребърно синджирче с кръстче.

Заради хубавото време множество русенци присъстваха на Великия Богоявленски водосвет на брега на река Дунав, като началото на церемонията бе поставено с литийно шествие от катедралния храм "Света Троица".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1554 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Браво

2018.01.06 | 16:03

1
Да е жив и здрав.

Добави коментар

Водещи новини