Важни съвети как да не се разболяваме

  • 06 януари 2018 10:57

  • 22231
  • 0
Важни съвети как да не се разболяваме
© Pixabay

Ако прекарваме повече време навън, шансът да се разболеем от грип намалява значително. Това е позицията на проф. Тодор Кантарджиев – директор на Националния център по заразни и паразитни болести и д-р Атанас Михайлов – лекар и хомеопат. В студиото на „Тази събота”  по бТВ те бяха категорични, че закалените хора като цяло боледуват по-малко.

Към момента все още има „циркулация”, но не и епидемия от грип. Вчера в Русе при 52-годишна жена от Русе е доказан щам H3N2 – „Хонконг”. До момента в страната доминира грип от типовете B и H1N1, посочи Кантарджиев. По думите му процесите по предаването на болестта се забавят във времето заради празниците. Очаква се все пак да стигнем до епидемия в края на този или началото на следващия месец.

„Хубавото време калява. Навън ли сме, не се разболяваме”, подчерта той. По думите му много по-рисково е да оставаме с много хора на топло и закрито в среда, която улеснява разпространението на зарази.

„Трябва половин час на ден физическа активност. В парка сега трябва да има 2-3 пъти повече хора, отколкото през лятото”, коментира и д-р Михайлов.  Според него „заспалата” имунна система не може да заработи само с помощта на лекарства или други препарати.

Последвайте канала на

Десислава Станева
22231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини