Валидираха пощенска картичка по повод 170 години от рождението на Христо Ботев (видео+снимки)

  • 05 януари 2018 13:43

  • 1752
  • 1
Валидираха пощенска картичка по повод 170 години от рождението на Христо Ботев (видео+снимки)
© Булфото

Министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и председателят на Общонародната фондация "Христо Ботйов“ Боян Ботйов валидираха пощенска картичка и откриха мраморен бюст на Христо Ботев по повод 170 години от рождението на поета, предаде репортер на Novini.bg.

 

Събитието се състоя в Регионалния музей за история на София. Автор на пощенската картичка е Стоян Дечев, който също взе участие в церемонията. Тя има колекционерска стойност, защото пресъздава за първи път портрет на Христо Ботев, нарисуван от известния български художник Александър Поплилов. С днешното събитие се слага началото на тържествата по случай годишнината на Ботев, които продължават утре в Калофер - родният град на поета-революционер.

"Христо Ботев е една от най-почитаните личности в българската филателия, с повече от 25 издадени пощенски марки. В годината на председателството на България на Съвета на Европейския съюз, със събития като днешното валидиране, изпращаме послание за нашите национални ценности. Днес посланието за енциклопедичната личност на Христо Ботев ще обиколи света чрез най-новата пощенска картичка“, заяви министър Московски.

"Днешното събитие е едно от трите, с които в София ще стартират тържествата. Утре те ще продължат с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Ботев в Борисовата градина, както и с множество инициативи в градската библиотека. Ботев написа "Истината е свята, свободата е мила" и остана във вечността, в списъка на националните ни герои, пред които се прекланяме и днес", добави Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1752 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.06 | 14:46

1
БРАВО НА ФАНДЪКОВА И МОСКОВСКИ! НАЙ-ДОБРИЯ КМЕТ И НАЙ-ДОБРИЯ МИНИСТЪР!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини