Откриха боен арсенал в частен дом в Бяла Слатина

  • 05 януари 2018 13:28

  • 13844
  • 1
Откриха боен арсенал в частен дом в Бяла Слатина
© Gettyimages

Полицаите откриха боен арсенал при обиск на частен дом в Бяла Слатина, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.

Къщата е обитавана от 44-годишен местен жител с инициали Л. К. При проверката полицаите установяват, че мъжът е "въоръжен до зъби". В дома му са открити и иззети автомат "Калашников", пушка тип "карабина", 2 ловни пушки, газов пистолет, пригоден за стрелба с бойни патрони, както и самоделно изработен пистолет. При обиска са открити и 638 патрони за различни оръжия, с различен калибър.

Към момента не е ясно дали мъжът е имал разрешително за някои от оръжията. Лицето не е задържано поради здравословни причини. По случая е образувано бързо производство.

До открития боен арсенал се стигнало, след като полицаите провеждали специализирана операция на територията на община Бяла Слатина за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред. Първоначално униформените направили проверка по сигнал на 75-годишен местен жител. В дома на човека полицаите открили ловни патрони, съхранявани без разрешително. В хода на операцията обаче възрастният човек "изпял" как се е сдобил с патроните - той казал, че патроните са му били предоставени от Л. К. Тогава полицаите отишли до дома на 44-годишния мъж и открили оръжията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
до оператора гъзоблизец

2018.01.06 | 10:38

1
Навеждането е опасно бе педал.

Добави коментар

Водещи новини