Седем са жертвите на новата снежна буря в източните части на САЩ (снимки)

  • 05 януари 2018 12:54

  • 2137
  • 0
Седем са жертвите на новата снежна буря в източните части на САЩ (снимки)
© Gettyimages

Жителите на Източното крайбрежие на САЩ се готвят за голям мраз след мощната снежна буря, донесла обилни снеговалежи, ветрове с ураганна сила и наводнения в някои крайбрежни зони, предаде Асошиейтед прес.

Според метеоролозите мразовитата вълна ще обхване средните части на Средния Атлантик (в щатите Делауеър, Мериленд, Ню Джърси, Ню Йорк, Пенсилвания и Федерален окръг Колумбия). Студът ще засегне и Нова Англия. Очаква се температурите да паднат до минус 15 градуса по Целзий, но заради ледения вятър студът ще се усеща на някои места като при минус 30 градуса.

Бурята започна преди два дни в Мексиканския залив и първо порази щата Флорида, където за първи път от 30 години валя сняг. После от югоизток стихията се измести на североизток. На места поривите на вятъра бяха от 113 километра в час. На места натрупаха 46 сантиметра сняга.

Заради бурята училища и учреждения бяха затворени, а железниците и авиокомпаниите отмениха или редуцираха полетите си. Някои от фериботните връзки по канадското крайбрежие също бяха прекъснати. Според властите най-малко 7 са жертвите на новата зимна буря. Четирима души загинаха в Северна и Южна Каролина, след като колите им катастрофираха на затрупани от снега пътища.

Във Филаделфия кола не успя да спре и се удари във влак. Един човек в колата загина, във влака няма жертви. Във Вирджиния момиченце било ударено от пикап, докато се пързаляло с шейна и починало в болницата. 75-годишен мъж бил ударен от снегорин, докато разчиствал снега от паркинг и също починал в болницата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2137 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини