Победителят на местни избори в американския щат Вирджиния бе обявен чрез теглене на жребий

  • 05 януари 2018 12:17

  • 1108
  • 0
Победителят на местни избори в американския щат Вирджиния бе обявен чрез теглене на жребий
©

Победителят на местни избори в щата Вирджиния бе обявен чрез теглене на жребий, предадоха световните агенции.

На 7 ноември във Вирджиния се произведоха избори за Камара на делегатите (долната камара на Общото събрание или Конгреса на Вирджиния). Гласуването в 94-и избирателен окръг не излъчи победител, защото републиканският кандидат Дейвид Янси и съперничката му, демократката Шели Саймъндс, получиха по 11 608 гласа. Вчера местната избирателна комисия пристъпи към теглене на жребий, за да определи финалиста.

Тегленето на жребия в Ричмънд беше излъчвано на живо от телевизионните камери. Имената на двамата кандидати бяха отпечатани на листчета и пъхнати в черни кутийки от фотографски ленти. Кутийките бяха поставени в голяма керамична купа. После председателят на изборната комисия изтегли една от двете кутийки, в която се оказа името на републиканския кандидат. За първи път от 1971 г. местни избори се решават по този начин в щата Вирджиния.

Вотът имаше решаващо значение, защото позволи на Републиканската партия да запази мнозинство - макар и крехко - от 51 на 49 в Камарата на делегатите. На изборите на 7 ноември демократите успяха да "откраднат" от републиканското мнозинство 15 от общо 100-те места във Вирджиния. Тогава този вот бе изтълкуван като отхвърляне на партията на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1108 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини