Задържани са четирима души за нападението над горски инспектори край Враца

  • 05 януари 2018 11:21

  • 1737
  • 2
Задържани са четирима души за нападението над горски инспектори край Враца
©

Задържани са четирима души във връзка с нападението над горски инспектори в село Струпец. Това съобщиха от ОДМВР - Враца.

Нападението е станало около 15.55 часа вчера. В РУ- Роман е получен сигнал от служител на Регионална дирекция по горите - Берковица, който заявил, че при стопанския двор в с. Струпец, неизвестни лица хвърлили остър предмет (мачете) и счупили предно панорамно стъкло на служебен автомобил на РДГ - Берковица, след което са избягали с лек автомобил.

След извършена от полицейските служители проверка, е установено следното: в местността Липов дол в землището на с. Струпец двама служители на РДГ забелязали лица, които превозват дърва за огрев натоварени в конска каруца.

При извършената от тях проверка за произхода на дървата, неизвестните лицата ги заплашили със саморазправа, а един от служителите произвел изстрел във въздуха със служебно оръжие, след което лицата избягали. Малко след това при стопанския двор в с. Струпец неизвестни лица хвърлили мачете по движещия се служебен автомобил на РДГ - Берковица.

Полицейските служители са задържали за срок до 24 часа, четири лица от гр. Роман. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство. Случаят е докладван в Районна прокуратура - Мездра.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1737 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.05 | 23:48

2
А горските не са ли били въоръжени? И ако са, за красота ли са носили оръжие? Или не знаят как се ползва? Е, правилно са ги набили!

2018.01.05 | 16:10

1
Сега ежедневен бой! Да разберат какво са направили, а те разбират само от бой!

Добави коментар

Водещи новини